Ray Tec Logo

Loodgieter & verwarming

CV houtkachels en het milieu

De stijging van energieprijzen heeft geleid tot de vraag van consumenten naar alternatieve verwarmingsmogelijkheden. De afgelopen jaren hebben de CV houtkachels enorm aan populariteit gewonnen. Hout is namelijk geen veroorzaker van extra CO2 uitstoot. Wat als CO2 wordt uitgestoten door houtverbranding wordt overigens moeiteloos door de natuur verwerkt. Bij het stoken van een goedgekeurde CV houtkachel met de modernste techniek wordt het hout in een optimale omgeving verbrand. Het stoken met een CV houtkachel heeft dus zeker geen nadelige invloed op ons milieu.

CV houtkachels en prestaties

De prestaties van CV houtkachels is volkomen afhankelijk van de gebruikte techniek. CV houtkachels van Nordic Fire voldoen aan de laatste technieken en leveren bij een goede installatie optimale prestaties. Stoken met hout is vele malen goedkoper dan stoken via gas, propaan of olie. Per kilogram hout is ongeveer 4 kilowatt vermogen op te wekken. Afhankelijk van het type model kan met een bepaalde hoeveelheid hout precies aangegeven worden wat het nominale vermogen is van de CV houtkachel. Een CV houtkachel kan dus relatief veel warmte opwekken via een CV systeem.

CV houtkachels als energiebron

Ons team bepaalt samen met u welke ruimtes u verwarmd wilt hebben via de CV houtkachel. Ook houden wij rekening met de isolatiegraad van uw woning. Onze berekening brengt precies in beeld welke CV houtkachel u nodig heeft, welke vermogen de CV houtkachel levert en wat u per uur aan hout nodig heeft om energie op te wekken. Overigens is het goed te melden dat de CV houtkachel uiteraard gecombineerd kan worden met andere energieproducten, zoals een standaard CV ketel of zonneboiler. U bent dus niet altijd afhankelijk van de CV houtkachel alleen. Een CV houtkachel is leuk, energiebesparend en een sieraad in uw huis.

Ons advies

Ray-Tec adviseert CV houtkachels van het merk Nordic fire. Nordic Fire levert houtkachels die geschikt zijn voor Nederland. De houtkachels van Nordic Fire voorzien van DIN- en CE keurmerken. De CV houtkachels hebben een minimaal rendement van 73%. Als installateur zorgen wij voor de juiste veiligheidsappendages. 

Vrijblijvend advies

Het team van Ray-Tec hecht veel waarde aan een goed advies. Samen met u bekijken wij de mogelijkheden waar de houtkachel voor kan worden ingezet. Zo is een houtkachel te combineren met een bestaande of nieuwe CV ketel, radiatoren, vloerverwarming, heteluchtverwarming of een zonne boilersysteem.