Ray Tec Logo

Loodgieter & verwarming

Lagere energiekosten

zonnecollectoren en een zonneboiler leveren uiteindelijk goedkoper energieverbruik op. Het bijzondere is de salderingsregeling. Niet verbruikte energie in huis wordt weer teruggegeven aan het net. De salderingsregeling zorgt er voor dat de teruggeleverde energie wordt verrekend met het eigen verbruik. Ray-Tec installeert voor u vakkundig ook een zonneboiler. Een zonneboiler kan al 50 tot 70% kosten besparen voor de opwekking van warm water. Het is namelijk duurder om water te verwarmen met electriciteit dan met gas. Om die reden is het zeer interessant om lagere energiekosten te behalen op het verbruik van electriciteit. Onze adviseur legt u graag uit met welke zonneboiler u het hoogste rendement kunt behalen.

Zonne-energie in huis

Ja, er is genoeg zon in Nederland om energie in huis op te wekken met zonnecollectoren gecombineerd met een zonneboiler. Met het juiste dakoppervlak en een juist geinstalleerde techniek is het mogelijk om het grootste deel van de energiebehoefte op te wekken. Ray-Tec zorgt voor de dakinrichting, de installatie van de panelen en een omvormer. De omvormer zorgt uiteindelijk voor wisselstroom. Wisselstroom zorgt voor de toevoer aan electrische apparaten, zoals bijvoorbeeld de zonneboiler. Die zorgt weer voor warm water in huis. Ons team zorgt voor de gehele infrastructuur van zonne-energie in huis.

Zonne energie en milieu

Nederland heeft voldoende zonuren om via zonneboilers en zonnecollectoren effectief energie op te wekken. De zon is oneindig beschikbaar en het grote voordeel van zonne-energie is dat er nieu of nauwelijks schadelijke stoffen voor het milieu vrijkomen. Zonne-energie is wellicht op dit moment dan ook de meest duurzame energiebron. Met name het productieproces zou milieuvervuilend zijn op de lange termijn. Zo hebben zonnecollectoren bijvoorbeeld een gemiddelde levensduur van 25 jaar. De milieubelasting is van veel factoren afhankelijk, zoals de productie en ontwikkeling en de uiteindelijke recyclingsmogelijkheden. Op dit moment blijkt dat 90% van de zonnecollectoren hergebruikt kunnen worden. De levenscyclus van zonnecollectoren laat duidelijk zien dat ze energie gebruiken, maar op de lange termijn voordeliger en duurzamer zijn als het gaat om milieuomstandigheden. Ray-Tec werkt alleen met A-kwaliteit producten, die duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel hebben staan.

Een keuze maken

Een keuze maken voor nieuwe zonnecollectoren en een nieuwe zonneboiler is zeker niet eenvoudig. Wij helpen u met het maken van de juiste keuze. Wij staan in contact met vele leveranciers van vele merken. Eerst bekijken wij uw woonomgeving. Op basis van die informatie kunnen wij u al gericht de juiste merken en types voorleggen die voor u kunnen zorgen energie besparing door het gebruik van zonne-energie. Daarna adviseren wij u op welke wijze en tegen welke kosten wij de nieuwe zonneboiler bij u thuis kunnen installeren. 

Vrijblijvend advies

Overgaan tot het gebruik van zonne-energie is een verstandige keuze. Nog verstandiger is om goed informatie in te winnen over de mogelijkheden. Energie besparen kan absoluut. Het is een kwestie van de keuze van de juiste zonnecollectoren, de juiste zonneboiler en de installatie door een professioneel installatiebedrijf. Het team van Ray-Tec adviseert u vrijblijvend over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden om energiebesparend te werk te gaan.